Στηρίξτε την υποψηφιότητα της Στυμφαλίας στον τελικό των Ευρωπαϊκών Βραβείων NATURA 2000 !


Αφορά ένα πολύ όμορφο μονοπάτι που συνδέει το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με τον υγρότοπο & τον αρχαιολογικό χώρο!
 Θα είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το βραβείο αυτό ως περιοχή, στο πλαίσιο των συλλογικών προσπαθειών για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού στην Κορινθία, αλλά & για την ανάδειξη της Κορινθίας! Δεν είναι και λίγο!
Διαδικασία (1-2 λεπτά): 1.Μπαίνετε στην ιστοσελίδα http://natura2000award-application.eu/finalist/3186 2.Επιλέγετε "Vote Now" 3. Βάζετε το email σας 4. Πατάτε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο email που θα σας αποσταλεί για να μετρήσει η ψήφος σας! 

Το μονοπάτι ερμηνείας της λίμνης Στυμφαλίας
Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-Stymfalia με στόχο να ενώσει ένα μοναδικό τοπίο μεγάλης βιοποικιλότητας με τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Στυμφαλού και με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Η διπλή ταυτότητα του τόπου χρησιμοποιήθηκε ως θέμα για τη δημιουργία ενός ίχνους ερμηνείας «Ο άνθρωπος και η φύση στα μονοπάτια της εποχής». Πρόκειται για μια εύκολη, αυτο-καθοδηγούμενη, γραμμική πεζοπορική διαδρομή μήκους 1.8 χλμ. που συνδέει το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με τον υγρότοπο και τον αρχαιολογικό χώρο. Για να υποστηρίξετε την υποψηφιότητά της Στυμφαλίας μπορείτε να ψηφίσετε εδώ: http://natura2000award-application.eu/finalist/3186

Πέντε ελληνικές συμμετοχές συγκαταλέγονται στις 25 τελικές υποψηφιότητες για το «Βραβείο Natura 2000» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από ελληνικής πλευράς προβάλλεται η προστασία της φώκιας μονάχους-μονάχους, της αρκούδας, του γερακιού και άλλων σπάνιων πτηνών και της Στυμφαλίας λίμνης. Είναι η τέταρτη χρονιά που δίνεται το εν λόγω βραβείο, με σκοπό την προστασία των απειλούμενων ειδών και οικοτόπων, οι οποίοι εκτός από το περιβαλλοντικό όφελος συνεισφέρουν κοινωνικά και οικονομικά καθώς και με σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. 



Δείτε της ελληνικές υποψηφιότητες εδώ: http://natura2000award-application.eu/.