Η εμπειρια μιας πεζοπορίας στο μονοπάτι Σοφικού -Κόρφου.


Κυριακή 24 του Σεπτέμβρη. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, άρχισε η  αστρονομική έναρξη του φετινού φθινόπωρου, ενώ για σήμερα η μέρα ήταν ιδανική για πεζοπορία. 
Είναι η πρώτη μου οργανωμένη πεζοπορική διαδρομή και έχω μεγάλη χαρά που μπόρεσα επιτέλους να συντονιστώ ημερολογιακά και να πάρω μέρος περπατώντας το  μονοπάτι Σοφικού -Κόρφου (περίπου 13 χμ.) με τον Ε.Ο.Σ. Κορίνθου τον Ελληνικό Πεζοπορικό Όμιλο Σολυγείας (ΕΠΟΣ), τον Ο.Σ. Λουτρακίου και την Εθελοντική ομάδα Σολυγείας- Κόρφου.
 Σημείο συνάντησης το θέατρο Σολυγείας απ' όπου έγινε και η εκκίνηση της πεζοπορίας.
Στις 9 πμ την καθορισμένη ώρα, έχουν φτάσει στο χώρο του θεάτρου περίπου 80 άτομα, άλλοι με πούλμαν και άλλοι με τα ΙΧ αυτοκίνητα τους. Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Παναγουλόπουλος Θεόδωρος  από τον Ε.Ο.Σ. Κορίνθου. Αφού συγκεντρωθήκαμε όλοι στο θέατρο, βγάλαμε την καθιερωμένη  "οικογενειακή" φωτογραφία και ξεκινήσαμε.


Μια διαδρομή ήπια μέσα σε πευκόδασος που παράλληλα με το μονοπάτι βλέπαμε τις χαρακτηριστικές τομές για την ρητινοσυλλογή στην οποία έχουν παράδοση οι κάτοικοι του Σοφικού, και για την οποία μας έγινε ενημέρωση από κάτοικο του. 
Ανήλιαγο το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και μπορώ να πω αρκετά εύκολο να περπατηθεί εκτός ίσως από δυο σημεία που ήθελε λίγο παραπάνω προσπάθεια και προσοχή. 
Νέοι και νέες του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου με οικολογική συνείδηση, στη διαδρομή μάζευαν ότι πλαστικό έβρισκαν σε μια μεγάλη σακούλα , απ' την άλλη βέβαια συναντήσαμε σε σημεία που υπήρχε κοντά δρόμος, κάποιες χωματερές με πεταμένα σκουπίδια.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της διαδρομής ήταν ασφαλώς η πέτρινη γέφυρα κατασκευής του 17ου αιώνα στην θέση «Βαθύ ρέμα», (ήταν το δεύτερο δύσκολο σημείο). Έχει ενδιαφέρον ότι η επικοινωνία με τον Κόρφο μέχρι το 1968 γινόταν από αυτό το δρόμο- μονοπάτι.


Μετά από την Γέφυρα σε λίγα λεπτά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από ψηλά το ρέμα του «Ζάστανι» και στο βάθος τμήμα του όρμου του Κόρφου και το γαλάζιο της θάλασσας να μας καλώς ορίζει.

Τους πεζοπόρους φτάνοντας στην παραλία, συγκεκριμένα στη  καφετέρια Balloon τους περίμενε μια οργανωμένη "υποδοχή" από τους εθελοντές Σολυγείας - Κόρφου και ΕΠΟΣ με μουσική και φαγητό δωρεάν (προσφορά επιχειρηματιών της περιοχής). Έτσι, με χορό,  τραγούδι και χαμόγελα  έκλεισε όμορφα αυτή η οργανωτικά άψογη, εκδήλωση.