Πεζοπορία στο μονοπάτι Σοφικού - Κόρφου την Κυριακή 24/9/17.




Ο Ε.Π.Ο.Σ (Ελληνικός Πεζοπορικός Όμιλος Σολυγείας) και  οι ορειβατικοί σύλλογοι Κορινθίας και Λουτρακίου οργανώνουν στις 24-9-2017 πεζοπορία στο μονοπάτι Σοφικού -Κόρφου. Η διάρκεια θα είναι περίπου 4 ώρες.

Η εκκίνηση θα γίνει από το θέατρο Σολυγείας στις 9 το πρωί της Κυριακής
Στην συνέχεια η πορεία ακολουθεί μονοπάτι μέσα από το πευκοδάσος του «Παπαδά» για να καταλήξει σε ελαιώνα στην θέση «Λαρίσι» , όπου βρίσκονται οι ναοί των «Ταξιαρχών» και «Αγίας Τριάδος» ( Βυζαντινά-μεταβυζαντινά μνημεία) . 
Ακολούθως, η διαδρομή συνεχίζει στο εκπληκτικής ομορφιάς παλιό ημιονικό δρόμο ( μέσο πλάτος 2μ. , αναλημματικός , σε πολλά σημεία με μεγάλου ύψους τοιχοποιία και πέτρινη γέφυρα κατασκευής του 17ου αιώνα στην θέση «Βαθύ ρέμα») , επικοινωνίας του Σοφικού με τον όρμο του Κόρφου, ο οποίος ήταν σε χρήση μέχρι το 1968 , όταν και κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας προς την πλευρά του Σοφικού . 
Στην διαδρομή αυτή βλέπουμε τμήμα του όρμου του Κόρφου από ψηλά , το όμορφο ρέμα του «Ζάστανι» και τον ναό της «Ἁγίας Άννας» ( παλιό μοναστήρι - μεταβυζαντινό μνημείο).

Η πεζοπορία θα καταλήξει στην παραλία του Κόρφου,  στη καφετέρια Balloon όπου θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση και φαγητό (δωρεάν).