Έντονες αντιδράσεις για Ομοφοβική Ημερίδα στην Κόρινθο.


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε πολίτες της Κορίνθου, η αναγγελία με μια  αφίσα, ημερίδας για την Κυριακή 19/3/2017 με θέμα  «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας», υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων και συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (παράρτημα Κορινθίας) αλλά και από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής. 
Αφορμή για αυτή την ημερίδα φαίνεται να είναι η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για πραγματοποίηση στα σχολεία θεματικής εβδομάδας που θα αφορά και τις έμφυλες ταυτότητες και θα καταπιάνεται και με ζητήματα φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ομοφοβίας και τρανσφοβίας. Την 1η Μαρτίου είχε υπερψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα που ζητούσε να αποσυρθεί η εν λόγω εγκύκλιος από το Υπουργείο. 
Ομιλητές στην ημερίδα αναφέρονται, ο ομότιμος καθηγητής αγγειοχειρουργικής Παν. Αθηνών  Δημακάκος Παναγιώτης , ο καθηγητής Παύλος Γεώργιος Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικών Επιστημών & Φιλοσοφίας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ Θράκης,  Ο Δημήτρης Πατέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Ο Αλέξανδρος Γκουργιώτης δικηγόρος-δημοτικός σύμβουλος.

Ήδη μετά από τις αντιδράσεις  κυρίως μέσα από το διαδίκτυο μεγάλου μέρους της προοδευτικής κοινωνίας  της Κορίνθου, ο Δημήτρης Πατέλης με δήλωση του στο fb αναφέρει μεταξύ άλλων : "όταν πληροφορήθηκα για την τελική σύνθεση των λοιπών ομιλητών της εν λόγω ημερίδας, κατανόησα ότι δεν έχει το παραμικρό νόημα η συμμετοχή μου σε αυτή την εκδήλωση. Σε συνθήκες κρίσης και πολέμου, μια απ' τις μορφές κατίσχυσης της άκρας δεξιάς και του φασισμού, είναι η συγκαλυμένη ή/και απροκάλυπτη προβολή του τελευταίου ως θεματοφύλακα των “παραδοσιακών αξιών” της “τάξεως και της ηθικής” σε μια κοινωνία “εκλύσεως των ηθών”."

Χαρακτηριστικό είναι το Post του εκπροσώπου Τύπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών στο Facebook, Βασίλη Χρισταρά:
Εκεί στον Δήμο Κορινθίων έχετε μια ελπίδα να σώσετε έστω και την τελευταία στιγμή την όποια υπόληψη της πόλης: Ακυρώστε την εκδήλωση για τις "έκφυλες οντότητες" και γράψτε και οι 31 σύμβουλοι μαζί μια συγνώμη. Πείτε ότι παρασυρθήκατε και δεν ξέρατε τι ψηφίζετε. Όσο ψέμα και να είναι , κάποιοι -ες θα το πιστέψουν.
Αλλιώς η ξεφτίλα σας θα κυνηγάει πολλά χρόνια την Κόρινθο. Και προφανώς το έχετε καταλάβει, γι αυτό και κρύβεστε για το θέμα, ότι μας περιμένει τεράστια ποσότητα εξευτελισμού. Το φτύσιμο θα μας πνίξει.
Προλαβαίνετε.
ΥΓ. Όσο κι αν έψαξα , ημερίδα για το θέμα δεν βρήκα, παρά μόνο στην Κατερίνη που την διοργάνωσε ο εκεί μητροπολίτης. Μάλλον κι εδώ ο ίδιος συντονίζει.

Ενώ ο Πάνος Δαμέλος αναρωτιέται:
Σαν σήμερα πριν δυο χρόνια βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Και έρχεται τώρα ο Δήμος Κορινθίων να μας μιλήσει για "έκφυλες οντότητες". Έχετε αρχίσει να καταλαβαίνετε έστω και λίγο το μέγεθος της ΞΕΦΤΙΛΑΣ αυτού που πάτε να διοργανώσετε την Κυριακή;

Υπάρχουν επίσης, αντιφασιστικά καλέσματα για την ερχόμενη Κυριακή ενάντια στην πραγματοποίηση της ημερίδας.