Ο Χαράλαμπος Κασίμης γενικός γραμματέας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ορίστηκαν οι νέοι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ενώ άμεσα αναμένεται να αλλάξουν και οι διοικήσεις των εποπτευόμενων οργανισμών ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Ο Χαράλαμπος Κασίμης
Στη θέση του γενικού γραμματέα επί των διεθνών σχέσεων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ο Χαράλαμπος Κασίμης, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Μελά.
Ο Χαράλαμπος Κασίμης είναι Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Bradford (Ηνωμένο Βασίλειο) με ειδίκευση στην Αγροτική Κοινωνιολογία (1983). Από το 1986 μέχρι το 2003 υπηρέτησε ως μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταξύ 1995-2000 διατέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ. Το 2003 εξελέγη καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον κοινωνικό μετασχηματισμό της υπαίθρου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και ειδικότερα στην οικογενειακή γεωργία, την απασχόληση και τη μετανάστευση. Αυτή την περίοδο εκτελεί χρέη αντιπρύτανη Οικονομικών.

Σε θέση γενικού γραμματέα, και ο Δημήτρης Γέλης  πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, που  θα αντικαταστήσει τον Μόσχο Κορασίδη.
Ο Δημήτρης Γελαλής γεννήθηκε στη Βερδικούσια και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Α.Β.Σ.Θ.). Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Παράρτημα Θεσσαλίας και πρόεδρος και γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Λάρισας. Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λογιστών Ελλάδος και μέλος του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας. Επίσης, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου και μέλος της Ο.Κ.Ε. νομού Λάρισας. Υπήρξε υποψήφιος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στο νομό Λάρισας. Ενεργό μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.