Η Κίνηση Πολιτών Κορίνθου για τους αυθορμήτως προσφερθέντες...


Με δική τους πρωτοβουλία…αφήνοντας τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες και το δημοκρατικό τους παρελθόν να ξαποστάσουν για λίγο…

Το υπόμνημα με το οποίο απολογήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, αποκαλύπτει και την στάση πολλών πολιτικών προσώπων στον νομό και ειδικότερα στον δήμο μας (Βασίλης Νανόπουλος, Γιάννης Γκεζερλής, Σωκράτης Τόγιας) απέναντι στους εκφραστές του ναζιστικού φαινομένου της Χ.Α.

Με τη σκέψη τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, (διάβαζε: στην υφαρπαγή των ψήφων των ψηφοφόρων της Χ.Α.), όταν προτάθηκαν από τον κ. Μπούκουρα ως μάρτυρες υπεράσπισής του, δεν εφείσθησαν καλών λόγων: για την "προσωπικότητα", την "συνεργασιμότητα" και το γνήσιο ενδιαφέρον του βουλευτή για τα προβλήματα του τόπου. Είναι πολιτικός κυνισμός αν συνυπολογίσουμε πως όταν κατέθεταν είχε ήδη δολοφονηθεί ο Π. Φύσσας και είχε γίνει γνωστή και στους πιο αφελείς η δράση της Χ.Α. και ο χαρακτηρισμός της ως εγκληματική οργάνωση.

Δεν περίμεναν μάλλον την «αποκάλυψη» ούτε φανταζόντουσαν τις παράπλευρες επιπτώσεις που θα είχαν οι ενέργειές τους. Η πολιτική τους υποκρισία είναι πολιτικά επικίνδυνη και ηθικά απαράδεκτη, τους εκθέτει στην δημοκρατική συνείδηση της κοινωνίας και απαξιώνει, για άλλη μια φορά, την πολιτική συμπεριφορά του τοπικού πολιτικού μας συστήματος.

Αλλά, αν η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει την πολιτική συμπεριφορά αυτών που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας, δεν σημαίνει ότι δικαιώνει και όσους επιχειρούν να την εκμεταλλευτούν. Διότι η δημοκρατική στάση και συμπεριφορά δεν είναι αλά καρτ.

Ούτε υφίσταται αυτονόητα, αρκεί να καυγαδίσεις, ή να βρεθείς σε αντιπαράθεση με το βουλευτή Μπούκουρα. Σηματοδοτείται καθημερινά στο ύφος και στο δημοκρατικό ήθος της εξουσίας, στις πολιτικές αποφάσεις και στις πολιτικές προτεραιότητες που έχουν οι ασκούντες τη διοίκηση του Δήμου.

Σημ. Για τις αντιρατσιστικές κορόνες του κ. Πνευματικού αρκεί να θυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να «αντισταθεί» στην κυβερνητική απόφαση για την μετατροπή του στρατοπέδου Κορίνθου σε κέντρο κράτησης μεταναστών τον Αύγουστο του ΄12: Έκλεισε την παροχή και στέρησε το νερό στους μετανάστες.

το Γραφείο Τύπου της Κίνησης Πολιτών