Η Κίνηση Πολιτών Δ.Κορινθίων για την διαχείριση των απορριμμάτων


Πέντε χρόνια χαμένα KAI στην διαχείριση των απορριμμάτων από την παράταξη του κ. Πνευματικού.

Σε πρόσφατη κοινή συνέντευξη των Δημάρχων Καλαμάτας, Κορίνθου, Τριπόλεως και Ναυπλίου , ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλ. Πνευματικός δήλωσε ότι η πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων των κυβερνήσεων της τελευταίας 20ετίας ήταν αδιέξοδη.

Πότε το συνειδητοποίησε; Πριν ή μετά τις εκλογές που στηρίχτηκε στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και στο εκβιαστικό δίλημμα του Γ. Παπανδρέου «ψηφίστε κυβερνητικούς υποψηφίους για να μη πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού»;

Ποιος κυβερνούσε την τελευταία 20ετία την Ελλάδα κ. Πνευματικέ; Την κυβερνούσαν οι Νεφελίμ ή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;

Ας δούμε όμως κ. Δήμαρχε τι γράφατε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα:


Και ιδού τα γεγονότα:
 Η κατάσταση της χωματερής στα Αθίκια προκάλεσε την επιβολή προστίμου 55.000 ευρώ στο Δήμο Κορινθίων από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη. Επιπλέον πρόστιμο 48.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Δήμο για την ανεξέλεγκτη χωματερή στην περιοχή Άσσου.
Το πρόστιμο για τη χωματερή στα Αθίκια επεβλήθη «λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων, της απουσίας προστατευτικής περίφραξης του χώρου, της μη αποκατάστασης του, της επιχωμάτωσης και της μη αποκατάστασης του υδατορέματος, αλλά και λόγω κινδύνου πυρκαγιάς», σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειάρχη. Το πρόστιμο για τη χωματερή στην περιοχή του Άσσου επιβλήθηκε για τους ίδιους σχεδόν λόγους. Πλήρης φάκελος με την κάθε υπόθεση ξεχωριστά διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Ύστερα από 2 χρόνια με συχνές φωτιές στον ΧΑΔΑ Λεχαίου, που πνίγουν το Λέχαιο , την Αρχαία Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή με τοξικούς καπνούς, το δικαστήριο της Κορίνθου εξέδωσε απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν ζητήσει εναντίον του Δήμου Κορινθίων οι κάτοικοι του Λεχαίου και της ευρύτερης περιοχής για την παράνομη λειτουργία του σκουπιδότοπου στη θέση Λειβάδι Λίτσα , δεχόμενο την προσφυγή και απαγορεύοντας στον Δήμο Κορινθίων τη χρήση της παράνομης αυτής χωματερής μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης στις 21.5.2012.

Σε επίσκεψή του στην Κόρινθο στις 9-3-2012 ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης (αλλά διορισμένης !) Αυτοδιοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος, δήλωσε ότι το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κορινθίων βρίσκεται σε τελική φάση και σύντομα θα ολοκληρωθεί, προκειμένου να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Ερωτούμε τον κ. Πνευματικό που δηλώνει οπαδός της διαφάνειας κλπ. :

Πού προβλέπει χώρους απόθεσης απορριμμάτων το (υπό έγκριση) Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κορινθίων;
Γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του Συνδέσμου των Δήμων της Ανατολικής Κορινθίας για την διαχείριση των απορριμμάτων;
Τι απέγινε το μηχάνημα επεξεργασίας – δεματοποίησης απορριμμάτων, του οποίου την επίδειξη της λειτουργίας είχε οργανώσει ο Δήμος στο Πεδίο Βολής το 2010 ; Επίδειξη για το θεαθήναι;
Όταν γράφει «κλείνουμε και αποκαθιστούμε όλες τις χωματερές» το εννοεί κατά το «λεφτά υπάρχουν»;
Αυτά και για την ιστορία στην οποία ότι γράφεται δεν ξεγράφεται και για να είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες για πέντε χρόνια χαμένα και στην διαχείριση των απορριμμάτων από την παράταξη του κ. Πνευματικού.