"ΟΡΜΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ" Αντί ξενοδοχείου ...ιχθυοτροφεία !!

Μπροστά στη χθεσινή λαίλαπα των εξαγγελιών του αντί-Προέδρου? Ε.Βενιζέλου, το πρόβλημα των κατοίκων του Δυτικού Σαρωνικού με τα ιχθυοτροφεία, ίσως να φαντάζει μικρο και ασήμαντο.
 
Δεν παύει όμως να είναι ένα κομμάτι του παζλ των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται από μια πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα από τις πράσινες και μπλε κυβερνήσεις, ίδια πολιτική, με εναλλαγές προσώπων που οδήγησαν την χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Δεν είναι τυχαία λοιπόν ή άστοχη, η κατάθεση ενός χωροταξικού για τις υδατοκαλλιέργειες που παίρνει καθαρά το μέρος των λίγων και ισχυρών, τους εξασφαλίζει "εύκολα και φτηνά" κέρδη, σε βάρος του συνόλου σχεδόν των άλλων κλάδων της οικονομίας (τουρισμό,αλιεία,οικοδομή), αλλά και των κατοίκων και παραθεριστών.

Δεν είναι τυχαίο που η ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, όπως και πολλά άλλα, έγιναν με άναρχο και αυθαίρετο τρόπο, όταν η επιλογή των περιοχών που θα στηθούν τα ιχθυοτροφεία δεν γινόταν βάσει χωροταξικού σχεδίου και περιβαλλοντικής μελέτης, αλλά κατά πως βόλευε τον επιχειρηματία ετσι ώστε να στήσει την επιχείρηση του με το μικρότερο κόστος, που θα του έφερνε το μεγαλύτερο κέρδος....σε βάρος βέβαια όλων των άλλων. 
Ο αντιδήμαρχος Μ Χατζής και στο βάθος η παλιά κατοικία της οικογένειάς του.
Πριν από πολλά χρονια πουλήθηκε από τον πατέρα του για να γίνει  ξενοδοχειακή μονάδα....!
Κατέληξε να περιλαμβάνεται στις "εγκαταστάσεις" της ΣΕΛΟΝΤΑ όπως και όλος ο ιστορικός όρμος του υποβρύχιου "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ" και κατακλύζεται από κλουβιά, αποστερώντας ετσι από τους κατοίκους μια πολύ όμορφη παραλία σε ένα πευκόφυτο περιβάλλον.

Δείτε το σχετικό βίντεο του ΣΚΑΙ (από 3:07)