Συνάντηση της Κίνησης Πολιτών με τον δήμαρχο Σολυγείας κ.Θ.Τούσουλη.

















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4 Ιουνίου 2010

Συνάντηση της Κίνησης Πολιτών με τον δήμαρχο Σολυγείας κ.Θ.Τούσουλη.

Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων συνεχίζοντας τις θεσμικές επαφές με τους δημάρχους των υπό συνένωση δήμων, συναντήθηκε με πενταμελή αντιπροσωπεία με τον δήμαρχο Σολυγείας κ. Θ.Τούσουλη. Οι κ.κ. Γ. Βασιλειάδης, Β. Γούμενου, Χ. Κασίμης , Β. Μιχαλόπουλος και Μ. Φουριώτη ενημερώθηκαν εκτενώς από τον κ. Τούσουλη και από τον υπάλληλο του δήμου Σολυγείας κ. Γιάννη Παντελέων.

Πιο συγκεκριμένα δόθηκε μια λεπτομερής εικόνα των έργων που έχουν γίνει στο δήμο στον τομέα της πυρόσβεσης και πυροπροστασίας όπως οι εκτεταμένες αντιπυρικές ζώνες στις δασικές εκτάσεις με τη συνεργασία του στρατού, η καλύτερη στελέχωση της εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας, η απόκτηση πυροσβεστικών οχημάτων η δημιουργία δεξαμενής 600μ3 για ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης και ο καθαρισμός των δασικών αγροτικών δρόμων της περιοχής.
Σε ό,τι αφορά στο οδικό δίκτυο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε για τη βελτίωση του οδικού δικτύου με τη διάνοιξη των οδών Δ. Μηδέας Αργολίδας- Αγγελοκάστρου- Σοφικού- Ρητού, τις διαγραμμίσεις των οδών, την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών, τον φωτισμό του κόμβου Σοφικού-Κόρφου και την αφαίρεση των επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων.
Στον τομέα της ύδρευσης ο δήμος Σολυγείας, όπως ανέφεραν οι δύο συνομιλητές μας, έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες εξασφαλίζοντας επάρκεια σε νερό ακόμα και τη θερινή περίοδο όπου ο πληθυσμός του δήμου είναι σχεδόν διπλάσιος. Συγκεκριμένα έχουν γίνει δωρεές σε γεννήτριες που εξυπηρετούν τις 3 γεωτρήσεις του δήμου ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην ύδρευση.
Στον τομέα του πολιτισμού ο δήμαρχος με περηφάνια παρουσίασε το θέατρο Σοφικού, που θα φιλοξενήσει περίπου 20 εκδηλώσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτή τη στιγμή αποπερατώνεται το εντευκτήριο και τα καμαρίνια του θεάτρου και εξωραΐζεται ο περιβάλλων χώρος.
Πέρα από όλες τις θετικές ενέργειες της δημοτικής αρχής η αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών ενημερώθηκε και για τα προβλήματα του δήμου. Αυτά εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη αποχετευτικού συστήματος και στην απουσία βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων.
Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η απουσία δημοτικών σφαγείων δεδομένου ότι οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται κατά ένα μεγάλο ποσοστό με την κτηνοτροφία.
Και το τρίτο μεγάλο ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο για το δήμο Σολυγείας, παρά μόνον η αρχική μελέτη της Α’ Φάσης.
Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων ευχαριστεί θερμά τους κ.κ Τούσουλη και Παντελεών για την ενδελεχή και αντικειμενική ενημέρωση, για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία και την υπεσχημένη ανανέωση της σημερινής συνάντησης.

Το Γραφείο Τύπου της Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων